Témata uživatele Leoš Literák

Témata uživatele Leoš Literák

Téma Poslední reakce
  Dá se na některý NYC mrakodrap vylézt pěšky? Tedy kolik pater zvládnu, zbytek výtahem :-) .
Mrakodrap pěšky?
Ve fóru Co vidět a navštívit
3 odpovědi
Jak moc přísní jsou Norové u kontroly druhého malého zavazadla? odkaz1 carry-on bag: max. 55x40x23 cm , 1 small personal item: max. 25x33x20 cm, Max. combined weight: 10 kgBudu mít jedno klasické zavazadlo a chci si vzít batůžek na elektroniku, foťák a občerstvení. Hrozí, že to bude někdo proměřovat? A co kontrola váhy? Díky .
Kabinové zavazadlo u Norwegian
Ve fóru Letecké společnosti
1 odpověď
Existuje nějaký kodex, jak a kdy v letadle sklápět sedačky? Zatím jsem lítal po Evropě, max do Egypta a poprvé jsem sklopenou sedačku zažil až při cestě z Malty. Chlápek přede mnou se rozvalil a de facto mě zalehl. Před tím jsem si seděl celkem OK, ale pak mi sebral pár centimetrů a já už neměl kam dát kolena. Takže jsem je zabořil do sedačky před sebou a očima jsem jej hypnotizoval, což pochopitelně moc nezabíralo. Asi po deseti minutách jsem mu poklepal na ramena a požádal jej, ať si narovná sedačku. Teď mě zajímá, jestli je to OK polohovat sedačku či ne a v jakých situacích / letech. Doufám, že long-haul lety mají sedačky trochu dále od sebe a rozumné sklopení sedačky neomezí osobu za mnou. Nebo je sklopení sedačky vždy na úkor druhé osoby? .
Sklápění sedačky v letadle
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
20 odpovědí
Má smysl čekat, že se objeví nějaké významnější slevové akce ala výprodeje v eshopech? Google našel opakovaně nějaký wizzair, loňský peach airlines, starší BA. Já konkrétně hledám multi city PRG-BOS, NYC-PRG a naposledy jsem viděl 11 tisíc s Alitalií a KLM. Spíše jsem skeptický. .
Novoroční výprodeje
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Chci letět z Prahy do NYC v business třídě. Mám už dost mil na nejméně jeden směr. Podle podmínek by mělo stačit 15000 mil a týká se všech knihovacích tříd v economy. Takže chci koupit economy a pak udělat upgrade na long haul segment. Akorát se bojím, abych něco nezvoral a upgrade nešel provést. Je nutné koupit letenku přímo přes leteckou společnost, nebo lze koupit i přes agenturu (třeba vaši)? Když jsem letěl v akci do Peru s BA (což mi přineslo 16 tisíc mil do KLM  .
Jak na upgrade do C pomocí mil
Ve fóru Frequent flyer programy
14 odpovědí
Narazil jsem na toto video z přistání na Funchal: http://www.novinky.cz/koktejl/395792-pi ... sveta.html. Raději jej nebudu ukazovat manželce, protože Madeiru máme na seznamu  .
Madeira
Ve fóru Letiště
9 odpovědí
Letos se nám konečně poštěstilo vyrazit na Maltu. Sepsal jsem zážitky a zkušenosti na svém blogu: http://www.literak.cz/2016/10/cesta-na-maltu/. Doufám, že vám informace přijdou užitečné. .
Čtyři dny na Maltě a Gozu
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Narazil jsem na informaci, že Hůlkovi nedali Číňané vízum: "Hulka nedostal pred lety vizum do Ciny, protoze prohlasil, ze Cina okupuje Tibet". Zde je zdrojová informace: http://prask.nova.cz/clanek/novinky/dan ... -proc.html. Slyšeli jste o nějakém dalším případu, kdy cílová / tranzitní země zamítla vízum kvůli politickým názorům (Čína - Tibet, Turecko - Kurdové, Rusko - Putin/Krym)? A může se to týkat neznámých lidí (Hůlka je přeci jen viditelnější než Franta Vomáčka). .
Odmítnutí víza kvůli názorům
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
3 odpovědi
Máte někdo zkušenosti s cestovním filtrem na vodu Sawyer MINI Filter nebo filtrační láhví SAWYER Personal Water Bottle? Má nějaká negativa? Má voda nějakou pachuť? Jak rychle se voda filtruje - je to normální pití, nebo maličký proud a trvá to, než se člověkk napije? Děkuji .
Filtr na vodu
Ve fóru Co se nevešlo
0 odpovědí
Do Miami přiletím v osm večer, navazující mezinárodní let odlétá ve dvě ráno. Odhadem bych tedy měl mít něco přes dvě hodiny volna. Má smysl jít z letiště ven a trochu se porozhlédnout po Miami? Co byste doporučili? Hrozí zácpy, které by ohrozily návrat na letiště? Děkuji .
Kam rychle nahlédnout v Miami
Ve fóru Co vidět a navštívit
4 odpovědi
Koupil jsem telenky v cenově výhodné akci AMS-Lima přes LHR a MIA. Náhodou jsem ale zjistil, že první dva segmenty se mi z rezervace ztratily a první let je MIA-LIM. Volal jsem na airline-direct.de a řekli mi, že ten původní let AMS-LHR se zrušil a našli mi alternativní spojení o dvě hodiny dříve. Jenže pak bych měl na přestup jen 90 minut, což už je s odbaveným zavazadlem riziko. Dave mi psal, ať to neberu a trvám na svém. Vyhledal jsem lety v ten den a našel jsem ještě další dva lety poblíž původního termínu. Napsal jsem prodejci, že chci jeden z nich. Pokud se ale budou cukat, jaké mám možnosti? Bojím se, aby mi neřekli, že mi vrátí prachy a já budu mít jen spoustu navázaných letenek k ničemu. Kdyby mi proplatili letenku z Prahy, tak bych to i bral a koupil novou letenku přímo z Prahy a bez akční ceny. Ale na to asi nepřistoupí, že? Díky za rady. .
Změna itineráře - moje práva
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
0 odpovědí
Do USA už můžete létat s nezamčeným kufrem, TSA zámek už zloděje nezastaví. Před děma roky se objevila fotka TSA klíčů a dneska už jsou k dispozici šablony pro 3D tisk. https://techcrunch.com/2016/07/27/secur ... ster-keys/ .
TSA klíče prozrazeny
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
5 odpovědí
Hledám auto na Ibizu a return full vychází o 5 tisíc dráže než jiné auto s Pre-purchase fuel with partial refund. V popisu píší: "Upon return of the car you will be refunded for the unused fuel and charged an admin fee.". ale pochopitelně (OK rentals) žádná konkrétní čísla neuvádějí. Předpokládám, že tato politika je způsob, jak oškubat klienta nevýhodnými cenami paliva a vysokými poplatky. Ale na druhou stranu - pět tisíc to snad nebude, ne? Jaké máte zkušenosti? .
Fuel policy
Ve fóru Půjčení auta
0 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s HomeAway? Některé nabídky se mi zdají podezřelé a když jsem si četl jejich podmínky, přišlo mi, že ochrana před podvody je spíše jen teoretická, leda bych si přikoupil tu nejdražší za 40 dolarů. .
HomeAway zkušenosti
Ve fóru Vyhledávače hotelů
3 odpovědi
Dneska jsem koupil 5 zpátečních letenek na Ibizu za 112 250 forintů (včetně 1x checked baggage). Mohl jsem platit v korunách za cenu 10300 Kč. Nechal jsem HUFíky a banka ČSOB mi strhla 9692 Kč. Tož pozor, nechat koruny by vyšlo o šest stovek dráže. .
WizzAir platba v CZK
Ve fóru Letecké společnosti
4 odpovědi
Mám letenku s BA z AMS - LHR - MIA - Lima (a zpět LIMA - MAD - LHR - AMS). 1) Není to nízkonákladovka, takže bych se neměl bát zpoždění a ulítnutí navazujícího letu - musí vyřešit aerolinka. 2) Budu mít s sebou zavazadlo do podpalubí - odevzdám jej v AMS a vyzvednu v Limě, že? Na přestupových letištích se o ně budou starat zaměstnanci, že? 3) Trochu věštění - jak velké je riziko, že se kufr zatoulá a jak dlouho na něj mám čekat? Mám si radši nechat rezervu den dva na Limu, než pojedu do Cusco? 4) Pokud udělám check in přes web předem, musím na přestupových letištích něco dělat? V AMS jsem viděl nějaké kiosky, kam přestupující lidi chodili. 5) V Miami mám 6 hodin na přestup. Je šance vykouknout z letiště a třeba se projít po městě? Děkuji odpovědi na začátečnické otázky, ale raději chci být připraven na všechno. .
Přestupy Amsterodam - Lima
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
3 odpovědi
Ahoj, potřebuju poradit. Hlavní dovolenou jsme zatím vždy letěli s CK, sami létáme víkendy. Láká mě opustit Středozemní moře a letět někam dále, třeba Kanáry, Azory či Madeira. S CK bych se za 7 dní s all inclusive zaplatil kolem 60 tisíc. Ubytování by se dalo sehnat do 10 tisíc, auto kolem 5 tisíc. Jídlo (večeře v restauraci, přes den lehčí strava z obchodu) řekněme do 20 tisíc. Ale za kolik je reálné sehnat letenky? Cestujeme s 2 dětmi z Prahy, takže nějaké velké dobrodružné cesty s hromadou přestupů a délkou cesty 16h nepřipadají v úvahu. Přímé lety tímto směrem mají SmartWings, ale chtějí přes 7 tisíc za osobu, takže to už vyjde levněji letět s CK. Má smysl čekat, že se poštěstí narazit na nabídku zpátečních letenek do 4 tisíc za osobu? PS. všude píšou, že moře má jen 21 stupňů. To je spíše pro otužilé, ne? .
Srpen - Kanáry, Azory, Madeira
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď